Medarbejdere på tur til Skive Kaserne

Der kan være langt fra en jurist, sagsbehandler eller indkøber i Ejendomsstyrelsens hovedsæde i Hjørring og ud til vores lokale støtteelementer på kasernerne – ETAB-partnerelementerne. Vores lokale folk er til stede på 28 kaserner, og vi driver 53 kantiner over hele landet. Det vigtige vedligeholdelsesarbejde er lagt ud i 11 lokale Kapacitetscentre. Det giver god mening, at vores medarbejdere arbejder lokalt og tæt på soldaterne – og derfor er spredt over hele landet. Det er også vigtigt at have et stærkt centralt bagland, som arbejder med processer, økonomi og sagsbehandling og fungerer som back-office. Organiseringen betyder, at vi løbende arbejder med samarbejdet og samspillet mellem vores forskellige funktioner, så vi præsterer som en stærk enhed.

 

Spændende indblik i hverdagen på Ingeniørkasernen

Torsdag og fredag op til efterårsferien bød på værdifuld erfaringsudveksling på tværs af funktioner og etablissementer, da en busfuld medarbejdere anført af Ejendomsstyrelsens øverste chef Anders Mærkedahl Pedersen kørte mod sydvest til Skive.

 

”Når man som jeg sidder i Hjørring i sektionen for Forretningsudvikling, er jeg i hverdagen ret langt væk fra de operatives verden”, fortæller Sebastian Brix, som var med på turen. ”Derfor har noget af det mest spændende for mig været at møde soldaterne. Det har været godt at snakke med dem og høre om deres udfordringer i forhold til vores arbejde i Ejendomsstyrelsen. Det giver et bedre forståelse af, hvad ens arbejde i sidste ende skal være til gavn for”.

 

Deltagerne fik en grundig introduktion til Ingeniørregimentet, som både uddanner professionelle ingeniørsoldater og to årlige hold værnepligtige. Regimentet har til opgave at støtte primært Hærens kamptropper, når de skal frem på slagmarken. Soldaterne skal derfor bl.a. uddannes i at bygge lejre, infrastruktur og broer, fjerne ammunition, skabe gennemgange i minefelter og selv udlægge minefelter og pigtrådsforhindringer. Soldaterne fra regimentet er med helt fremme blandt de forreste enheder på kamppladsen, og det meste af materiellet er derfor panseret.

 

At se en panserbrovogn af Leguantypen i funktion på tæt hold er ikke hverdagskost for en administrativ eller akademisk medarbejder fra Hjørring Kaserne. Alle deltagerne var begejstrede ved gennemgangen af Panseringeniørbataljonens tunge materiel og deltog ivrigt med spørgsmål under fremvisningen. Det pansrede køretøj kan medbringe en bro, som på få minutter kan udlægges til ca. 20 meter og bære op mod 100 tons. Det var et imponerende syn.

 

Der var også besøg hos Ingeniørregimentets bataljon for ammunitionsrydning og –søgning (EOD – Explosive Ordnance Disposal). Her viste soldaterne forskelligt grej frem - bl.a. ”Rullemarie” - og nogle af medarbejderne fik lov selv at erfare, hvordan det føles at bevæge sig iført en bombedragt, som vejer ca. 40 kg.

 

Den lokale Ejendomsstyrelse i Skive

Medarbejdere fra ETAB-partnerelement Skive deltog under hele arrangementet. De lokale medarbejdere håndterer bl.a. ca. 1000 daglige ordrer, har internatskurser på kasernen stort set hver uge og 40 årlige weekendarrangementer. Det lokale Kapacitetscenter var også repræsenteret og fortalte om den lokale bygningsvedligeholdelse på kasernen.

 

Undervejs på de to dage så medarbejderne fra Hjørring også kasernens indkvarteringsbygninger, idrætssal, parolesal og den nyanlagte mindelund foran paradepladsen. Der var også en gennemgang af en af kasernens nybyggede garager, som Ingeniørregimentet fik overdraget for tre år siden. Andre og ældre garager er aktuelt under renovering, men lider under, at Hærens pansrede materiel bliver større og større – hvilket giver problemer i forhold til loftshøjder og bredde på portene i de ældre garagebyggerier. I regimentsbygningen har et af de seneste projekter været opsætning af lyddæmpende paneler, hvilket har afhjulpet støjproblemer i bygningen.

 

Stort udbytte og nye relationer på tværs

For medarbejderne fra Hjørring var det spændende at få et indblik i de særlige lokale udfordringer og overvejelser tæt på soldaterne, som vi støtter.

 

Lene Have Svendsen, som er næstkommanderende ved ETAB-partnerelementet i Skive siger om seminaret:

”Det har været positivt at få besøg af holdet fra Hjørring. Jeg synes specielt, at det har været godt, at det er en blandet flok af medarbejdere fra forskellige sektioner med forskellige fagområder. Det giver mange nuancer, når vi taler om, hvordan vi bedst kan hjælpe hinanden”.

 

Seminaret efterfølges af flere ture til andre kaserner. På sigt er planen, at tilsvarende arrangementer indlægges som et element i Ejendomsstyrelsens onboarding af nye medarbejdere.